V Žarnovici budú v sobotu plochodrážnici bojovať o postup do finále

03.07.2013 Žarnovica

Žarnovica 3. júla (TASR) - Šestnásť jazdcov z 11 krajín - Argentína, ČR, Dánsko, Chorvátsko, Lotyšsko, Nemecko, Poľsko, Rusko, Švédsko, Ukrajina, Slovensko - sa predstaví v sobotu 6. júla na žarnovickej plochej dráhe v pretekoch ME Challenge. Z tejto 16-tky deväť najlepších si vybojuje právo štartu v štyroch finále, ktoré budú postupne hostiť Gdansk (27. júla), Togliatti (10. augusta), Gorican (Chorv., 14. septembra) a Rzeszów (29. septembra).

Do Žarnovice sa štartujúci prebojovali z troch semifinálových jázd, z každej prvých päť. Slovensko ako organizátor dostalo voľnú kartu a na jej základe sa predstaví jeho najúspešnejší plochodrážnik Martin Vaculík. V pôvodnej nominácii prišlo k jednej zmene. Namiesto zraneného Dána Kenniho Larssena (zlomená ruka) bude štartovať Argentínčan v talianskych službách Nicolas Covatti.

Všetci pretekári absolvujú v Žarnovici dvadsať jázd systémom každý s každým a z nich na základe bodovania za umiestenie (3-2-1-0) sa deväť najlepších kvalifikuje do finálových jázd. V prípade, že by nastala na postupových priečkach bodová zhodnosť, o postupujúcom rozhodne dodatková jazda.

Súťažný program odštartuje o 15.00 h.

Zoznam štartujúcich (zdroj www.speedwayclub.sk):

Argentína:Nicolas Covatti

ČR: Zdeněk Simota

Dánsko: Hans Andersen, Leon Madsen

Chorvátsko: Jurica Pavlič

Lotyšsko: Kjastas Puodžuks, Kaksim Bogdanovs

Nemecko: Tobias Busch

Poľsko: Sebastian Ulamek, Robert Miskowiak, Grzegorz Zengota

Rusko: Roman Považnyj, Grogorij Laguta

Švédsko: Peter Karlsson

Ukrajina: Andrij Karpov

SLOVENSKO: Martin VACULÍK

náhradníci: Maciej Janowski (Poľ.), Christian Heffenbrock (Nem.)
 

Vyberte región